top of page

McDonald's avautui Savonlinnassa - Innokkaimmat odottivat suosikin paluuta yli kaksi tuntia

  • Ari Tiippana
  • 7 tuntia sitten
  • 2 min käytetty lukemiseen

Odottavan aika on pitkä, jopa yli kaksi tuntia.
Odottavan aika on pitkä, jopa yli kaksi tuntia.

Ilmassa oli suuren pikaruokajuhlan tuntua, kun uusi McDonald´s avattiin Savonlinnassa lähes neljännesvuosisadan tauon jälkeen. H-hetki oli kello 10.00, mutta jo ennen yhdeksää oli toistakymmentä nuorta paalupaikalla odottamassa ruutulipun heilahdusta. Kun kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tuukka Suomalainen saksi punaisen nauhan auki, jonossa oli arviolta kuutisenkymmentä tulevaa asiakasta.


Sekä ulkona että sisällä innostunut ja iloinen tunnelma oli kaikkien aistittavissa.

– Olemme laajentuneet ketjuna tosi voimakkaasta ja meillä erillinen työryhmä, joka katsoo, millaisia liikepaikkoja on saatavilla, analysoi ihmisten liikkuvuutta ja tekee päätöksen sen mukaan, kertoo Suomen McDonald’sin omistamien ravintoloiden maajohtaja Sami Kortelainen Savonlinnan valinnasta.


Ihmisten ruokailutottumukset ovat muuttuneet merkittävästi sen jälkeen, kun Kortelainen McDonald´sissa 29 vuotta sitten aloitti.

– Tuotevalikoima, kana- ja kasvistuotteiden määrä on kasvanut ja niiden ympärille on rakennettu erilaisia tuotteita. Meillä on tuotekehitystiimi, joka katsoo pohjoismaisella tasolla, mitä tuotteita tulee myyntiin. Peruselementteinä on tietysti esimerkiksi Big Mac -hampurilainen, maailman tunnetuin hampurilainen.


Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tuukka Suomalainen (vas.) odottaa ravintolapäällikkö Juha Konttiselta saksia, päästäkseen leikkaamaan avajaisten kunniaksi punaisen nauhan.
Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tuukka Suomalainen (vas.) odottaa ravintolapäällikkö Juha Konttiselta saksia, päästäkseen leikkaamaan avajaisten kunniaksi punaisen nauhan.

Myös digitaalisuus on astunut vahvasti kuvioihin ja esimerkiksi puhelimen mobiilisovelluksella voi tilata ruoan suoraan pöytään.

Tuotteet toimitetaan keskusvaraston kautta, paikallisista tulee hampurilaissämpylät. Henkilökunta koostuu kokonaan paikallisista, Savonlinnasta ja lähiympäristöstä. Tällä hetkellä työntekijöitä on 55, joista kokopäivätoimisia 20, loput osa-aikaisia. Alussa seurataan asiakasmääriä, jonka mukaan muotoutuu lopullinen työvoima.

Myös rakentamiseen on käytetty osin paikallista työvoimaa.


– Ketjuna otamme tänä vuonna käyttöön kierrätyspisteet, ainoastaan dippikupit ja omenapussit taitavat olla muovisia, muut kierrätetään. Kahvikupin kannetkin muuttuvat kuitupitoisiksi, Kortelainen kertoo ekologisuudesta.


Asiakaspaikkoja on 86, ulkona terassilla 24.

– Meillä on iloinen palvelu, hyvät tuotteet, edulliset hinnat ja jokaiselle jotakin, lupaa Kortelainen.

– Hyvä et tänne saatiin Mäkkäri, sanoo yksi kolmesta nuoresta ja puraisee Big Macia. Kaksi muuta nyökkäilee hyväksyvästi ja imaisevat yhtä aikaa cokista.


Palvelu pelaa. Ensimmäinen annos on oven avauksesta ruokailijan edessä vajaassa kolmessa minuutissa.


Ravintolapäällikkö Juha Konttinen (vas.) ja ravintoloiden maajohtaja Sami Kortelainen olivat iloisia miehiä avajaispäivänä.
Ravintolapäällikkö Juha Konttinen (vas.) ja ravintoloiden maajohtaja Sami Kortelainen olivat iloisia miehiä avajaispäivänä.

VENE 2 Artikkeliboksit (Tietokone & mobiili) 300x250px.png
bottom of page