Capero – yli 40 vuotta pizzaa, pastaa ja rentoa meininkiä.Caperon maine ruokapaikkana on kesävieraiden mukana levinnyt ympäri maakuntia
- Ari Tiippana
- 21.6.
- 2 min käytetty lukemiseen
Päivitetty: 24.6.

Savonlinnan keskustassa kivijalkaliikkeitä esittelevässä sarjassa on vuorossa Pizzeria
Capero, jonka pizzat ja pastat tunnetaan ympäri Suomea. Muutakin ruokaa toki löytyy,
kuten ruukkuja, leipiä ja salaatteja, joita saa myös mukaan.
Lounasta tarjoillaan maanantaista perjantaihin 11:00 – 14:00 ja annoksen hintaan sisältyy
alkusalaatti, ruokajuoma ja kahvi.
Keskustelussahan termiä kivijalkakauppa käytetään usein vertailukohtana
kauppakeskuksille, automarketeille ja tavarataloille.
Pizzeria Caperon perustivat Tapani ja Tenho Karjalainen vuonna 1983, jolloin pizzerioita
ei vielä ollut joka nurkalla. Tenhon muutettua 90-uvun alussa kotiseudulleen Savukoskelle,
myi hän osuutensa Tapanille, sekä Anu Puraselle ja Pirjo Muhoselle. Vuonna 2009
pizzauunin ääreen yrittäjinä astuivat Anu ja uutena Kaisa Kauppinen.
– Puikoissa ollaan oltu yhdessä vuodesta 2009. Nykyisessä paikassa ollaan toimittu 11
vuotta, kertoo Anu Puranen.
Sitä ennen Capero toimi vastapäätä, kadun toisella puolen.
– Yrittäjinä ollaan yhdessä, tehden kaikkea mahdollista, ja myöhän osataan kaikkea.
Ammattitaitoista henkilökuntaa meillä työskentelee 8 henkilöä, kesäisin jokunen lisää.
Kivijalkaliikkeiden tilaa Savonlinnan keskustassa molemmat pitävät haastavana
liiketoiminnan keskittyessä yhä enemmän kaupungin laitamille ja nettikauppaan. Ongelma
on sama monelle muullekin kivijalkaliikkeelle.
– Oma tilanteemme nähdään silti vielä hyvänä. Keskustassa kuitenkin on tyhjiä liiketiloja ja
tontteja, joihin toivottaisiin uusia yrittäjiä, millä olisi työllistävä vaikutus. Mitä enemmän
liikkeitä olisi keskustassa myös asiakasvirta jokaisella kasvaisi.
Keskustan kehittämiseen toimeliaalla kaksikolla löytyy ideoita.
– Esimerkiksi kauppalinnan tyhjälle tontille voisi rakentaa kunnon vierasvenesataman,
Saimaan rannalla, kun ollaan. Kesäisin se olisi kaupungille hyvää mainosta ja toisi
varmasti lisää veneilijöitä, kaksikko pohtii.
– Caperoon kannattaa ehdottomasti tulla rennon ilmapiirin, osaavan ja iloisen
henkilökunnan ja tietysti erittäin hyvän, Caperon perinteitä kunnioittavan ruuan vuoksi.
– Toivotaan kaikille Savonlinnan kauppiaille ja yrittäjille oikein vilkasta kesää!
Seuraavaan haastatteluun he ehdottavat Muotitalo Pukia, ja sen ”ehdottoman
asiantuntevaa yrittäjää”.
Pizzeria Capero Olavinkatu 48.





%20300x250px.png)