top of page

Capero – yli 40 vuotta pizzaa, pastaa ja rentoa meininkiä.Caperon maine ruokapaikkana on kesävieraiden mukana levinnyt ympäri maakuntia

  • Ari Tiippana
  • 21.6.
  • 2 min käytetty lukemiseen

Päivitetty: 24.6.


Kaisa Kauppinen ja Anu Pitkänen ovat olleet saman pizzalapion varressa yrittäjinä Caperossa jo 11 vuotta.
Kaisa Kauppinen ja Anu Pitkänen ovat olleet saman pizzalapion varressa yrittäjinä Caperossa jo 11 vuotta.

Savonlinnan keskustassa kivijalkaliikkeitä esittelevässä sarjassa on vuorossa Pizzeria

Capero, jonka pizzat ja pastat tunnetaan ympäri Suomea. Muutakin ruokaa toki löytyy,

kuten ruukkuja, leipiä ja salaatteja, joita saa myös mukaan.

Lounasta tarjoillaan maanantaista perjantaihin 11:00 – 14:00 ja annoksen hintaan sisältyy

alkusalaatti, ruokajuoma ja kahvi.

Keskustelussahan termiä kivijalkakauppa käytetään usein vertailukohtana

kauppakeskuksille, automarketeille ja tavarataloille.

Pizzeria Caperon perustivat Tapani ja Tenho Karjalainen vuonna 1983, jolloin pizzerioita

ei vielä ollut joka nurkalla. Tenhon muutettua 90-uvun alussa kotiseudulleen Savukoskelle,

myi hän osuutensa Tapanille, sekä Anu Puraselle ja Pirjo Muhoselle. Vuonna 2009

pizzauunin ääreen yrittäjinä astuivat Anu ja uutena Kaisa Kauppinen.

– Puikoissa ollaan oltu yhdessä vuodesta 2009. Nykyisessä paikassa ollaan toimittu 11

vuotta, kertoo Anu Puranen.

Sitä ennen Capero toimi vastapäätä, kadun toisella puolen.

– Yrittäjinä ollaan yhdessä, tehden kaikkea mahdollista, ja myöhän osataan kaikkea.

Ammattitaitoista henkilökuntaa meillä työskentelee 8 henkilöä, kesäisin jokunen lisää.

Kivijalkaliikkeiden tilaa Savonlinnan keskustassa molemmat pitävät haastavana

liiketoiminnan keskittyessä yhä enemmän kaupungin laitamille ja nettikauppaan. Ongelma

on sama monelle muullekin kivijalkaliikkeelle.

– Oma tilanteemme nähdään silti vielä hyvänä. Keskustassa kuitenkin on tyhjiä liiketiloja ja

tontteja, joihin toivottaisiin uusia yrittäjiä, millä olisi työllistävä vaikutus. Mitä enemmän

liikkeitä olisi keskustassa myös asiakasvirta jokaisella kasvaisi.

Keskustan kehittämiseen toimeliaalla kaksikolla löytyy ideoita.

– Esimerkiksi kauppalinnan tyhjälle tontille voisi rakentaa kunnon vierasvenesataman,

Saimaan rannalla, kun ollaan. Kesäisin se olisi kaupungille hyvää mainosta ja toisi

varmasti lisää veneilijöitä, kaksikko pohtii.

– Caperoon kannattaa ehdottomasti tulla rennon ilmapiirin, osaavan ja iloisen

henkilökunnan ja tietysti erittäin hyvän, Caperon perinteitä kunnioittavan ruuan vuoksi.

– Toivotaan kaikille Savonlinnan kauppiaille ja yrittäjille oikein vilkasta kesää!

Seuraavaan haastatteluun he ehdottavat Muotitalo Pukia, ja sen ”ehdottoman

asiantuntevaa yrittäjää”.

 

Pizzeria Capero Olavinkatu 48.

 

ree

VENE 2 Artikkeliboksit (Tietokone & mobiili) 300x250px.png
bottom of page