Tunnelmallinen puutarharavintola Sarastro avaa ovensa tänään.
- Ari Tiippana
- 27.5.
- 2 min käytetty lukemiseen
Kesän teemana on mustikka ja nokkonen.

Idyllinen kesäravintola toivottaa ensimmäiset vieraat tervetulleeksi juuri Uusi Saimaan ilmestymispäivänä eli helatorstain aattona, 28.5 klo 12. Koska puutarharavintolassa ei ole sisäpaikkoja, toivotaan säiden haltijoiden olevan suosiollisia niin avausviikonlopun kuin koko kesän ajan.
Asiakaspaikkoja Sarastrossa on parisataa, ruokapaikkoja 120-140.
– Vanhojen tuttujen annosten lisäksi ruokalistalle on tullut myös uusia makuja. Tämän kesän drinkkien teemana on mustikka, ruokalistalla taas Savonlinnasta poimittu nokkonen. Kesäkuussa kokeilemme lounastarjousta klo 12-15: maittava kotiruokalounas + kahvi 16.50€. Katsotaan, jos herkullinen ja päivittäin vaihtuva pöytiin tarjoiltu lounas omenapuiden katveessa kiinnostaa paikallisia ja kesävieraita, kertoilee ravintoloitsija Kai Johansson.
Kesäkauden herkulliset à la carte -listat on laatinut keittiömestari Jussi Karlsson. Heinäkuun tarjonta on hivenen kesäkuuta laajempi, koska asiakaskunta kasvaa oopperoiden myötä.
Johansson on tyytyväinen tämän kesän henkilöstötilanteeseen, sillä työntekijöistä kaksi kolmasosaa on työskennellyt Sarastrossa aiemminkin.
– Olemme viimeinkin palanneet aikaan ennen koronaa. Yhteydenottoja on tullut paljon ja olemme päässeet valitsemaan hyvän tiimin. Ooppera-aikaan meillä on töissä 15-20 ihmistä. Lähdemme kauteen luottavaisina ja iloisella mielellä.
Oopperasesongin aikaan ravintola on avoinna maanantaista lauantaihin kahdestatoista pitkälle iltaan.
– Meillä on erittäin taitava keittiömestari Jussi Karlsson, joka on työskennellyt ravintolassamme jo kolmena kesänä. Jussi rakentaa uuden listan niin, että kestosuosikit kuten muikut ja hampurilaiset tarjoavat turvallisuutta ja uutuudet houkuttelevat kokeilunhaluisia. Jokaisen annoksen on ansaittava paikkansa à la carte-listalla. Seuraamme tarkasti palautetta sekä palvelutilanteessa että medioissa. Tyytyväinen asiakas on paras mainos ravintolallemme.
– Maku edellä, on Sarastron keittiön tunnuslause, kertoo ravintoloitsija Kai Johansson.
Sarastrolla työskentelee ihmisiä, jotka ovat ylpeitä ammatistaan ja se saa näkyä. Ravintolapäällikkö Tiina Aaltola ja vuoropäällikkö Inka Westerholm kantavat suurimman vastuun kesän tunnelmasta puutarhassa.
– Molemmat ovat kovan luokan tekijöitä ja asiakkaiden parissa viihtyviä palvelun ammattilaisia, tietää Johansson.
– Juomapuolella talon olueksi valikoitui Karvilan Panimon täyteläinen kuusenkerkkälager. Suosimme lähialueen tuottajia aina kun on mahdollista.
Asiakaspalautteessa Johansson törmää kerta toisensa jälkeen asiakkaiden kommentteihin Savonlinnan ja Sarastron ainutlaatuisuudesta.
– Puutarharavintoloita ei Suomessa ole kovinkaan montaa. Olemme vuosia vaalineet ja parannelleet pihapiiriä ja puutarhaidylliä vanhoine omenapuineen. On hienoa olla Saimaan rannalla, Olavinlinnan kupeessa, valoisassa Savon suvessa. Samanlaista kokemusta on vaikea löytää muualta Suomessa, hän uskoo.
– Savonlinnassa on hyvä olla yrittäjänä. Sarastro ja hieno henkilökuntamme on valmis tekemään upean sesongin Suomen parhaassa kesäkaupungissa. Nähdään puutarhassa!
Restaurant & Street Bar Sarastro, Linnankatu 10 puh. +358 (0)44 731 25 65
Viimeisimmät uutiset löydät instagramista sarastro.savonlinna ja facebookista @RavintolaSarastro. Ruokalistat www.ravintolasarastro.fi




%20300x250px.png)